Please wait while your request is being verified...

Az izmaim fájnak tőlem. Először szólalt meg magyar majomhimlős beteg, ezeket mondta

Valóban állhat reflux betegség köhögése hátterében. Ha egyik protonpumpa gátló nem segít, érdemes másikat kipróbálni, lehetőleg egy eredeti készítményt.

Ha panaszai rövid időn belül nem enyhülnek keresse fel tüdőgyógyászát is. Péter Zoltán Tisztelt Doktor Ùr! Àllandó puffadás kíséri életemet folyamatos gyomorégéssel. Olyan a hasam mint egy kismamának aki a 8. Székletem "normális" és minden reggel végzem el. Van amikor megiszok egy korty nem vizet, de a lenyelés után meg is bánom,ert rögtön böfögnöm kell és ég a gyomrom. Tisztelettel várom segítö válaszát! KA Tisztelt Uram! Azt javasolom keressen fel személyesen egy gasztroenterológust, ahol eldöntik a teendőket.

Első lépésben gyomortükrözés és hasi ultrahangvizsgálat látszik indokoltnak.

  1. A Drogkutató Intézet Drognapló sorozatában esettanulmányokat mutatunk be, amelyekben pszichológus beszélget drogfüggőkkel, rehabilitáción résztvevőkkel, valamint a szerhasználat által egyéb módon érintett személyekkel.
  2. Az izmaim fájnak tőlem. Az ízületi fájdalom tünetei, okai és kezelései
  3. Vállfájdalom orvosi kezelése
  4. Én egy 35 éves lány vagyok, 4 éve volt fogamzásgátló 13 év egyfolytábani szedése, mint kockázati tényezőés sportbaleset következtében egy mélyvénás trombózisom a bal vádlimban.
  5. Az izmaim fájnak tőlem A csípőízület kezelésének ateroszklerózisa
  6. Arginin 60 kapszula | Ft | Aminosavak | Marathontime® Webáruház

Reflux betegség, gyomorfekély vagy nyombélfekély lehetséges, de panaszait csak részben magyaráznák. A kálváriám kb.

Ez egyre gyakoribb hasmenéssel, illetve nagy mennyiségű híg bűzös széklettel járt. Folyamatosan romlott és stresszre, gyomorrontásra Ha elindultam otthonról végig kellett gondolnom, hogy hova megyek és hol van WC pillanatokon belül, ha gond van. Észrevettem, hogy vannak ételek, amik provokálják a dolgot és ezek köre bővült. Fontos, hogy a székletben sosem volt vér. Igazából semmi fájdalmam nem volt.

A közérzetem is jó volt, ha leszámítjuk a hasmenés kellemetlenségeit. Elmentem gasztroenterológushoz. Számos vizsgálat hozott negatív eredményt: székletvizsgálat, lisztérzékenység, candida, tejcukorérzékenység, hasi ultrahang, colonoscopia.

Kedves Látogatóink!

A vérkép nagyjából rendben van az orvosok szerint is. Megszületett a valószínű diagnózis: irritábilis bél szindróma IBS. Az ember nem élhet burokban, sajnos nem megy, hogy a stresszt, a rohanást kikapcsoljam.

A gasztroenterológus több dolgot kipróbált: Dicetel - minimális eredményt hozott, a székletet ami random bármikor rám törhetett valahogy a reggeli órákra tolta át, de nem volt normális; étrendi változás - de nagyon kevés étel van, amit minden további nélkül bármikor meg tudok enni; voltam pszichológusnál - az általa felírt "dilibogyó" Xanax segített, de amolyan testen kívüli gondtalan lebegésbe juttatott, a széklettel nem volt már gond.

Sajnos a gasztroenterológusom külföldre ment, akit ajánlott sosem ér rá. Netes keresgélés után rátaláltam a loperamidra. Lopedium - használ, de rendkívül sok szelet okoz; Imodium - használ, de fáj tőle a hasam; Enterobene ratiopharm - teljes tünetmentességet hoz, ha nem is veszem be minden nap, de 2 nap kihagyás már sok.

Esetleg a Doktor úrnak van még valamilyen ötlete, amit ki lehetne próbálni? Lehet az IBS-nek egy kezelési módja a loperamid? Köszönettel: NR Tisztelt Uram! Ha bevált a loperamid, akkor megmaradhat ennél a kezelési módnál.

De nem értek egyet azzal, hogy a stressz és a az izmaim fájnak tőlem nem mérsékelhető. Ráadásul vannak lehetőségek a stressz jobb kezelésére is. A lányom 21 éves és fél az izmaim fájnak tőlem lisztérzékenységet diagnosztizáltak nála. Kezdetben szigorún betartotta a diétát, de újabban gyakran rajtakapom, hogy "csal" a diétában, belekóstol süteményekbe, pékárukba, stb Milyen következményei lehetnek, ha nem figyel oda a diétájára?

Ha lisztérzékeny, coeliakiás beteg nem tartja be a gluténmentes diétát, akkor betegsége kiújulhat, esetleg látványos panaszok nélkül lappangva továbbra is fennállhat. Péter Zoltán 33 éves vagyok, kb egy éve kolonoszópia során IBD-t, azon belül colitis ulcerosa-t diagnosztizáltak.

A kiváltó ok amiatt az orvoshoz mentem a véres hasmenés volt, ami csak a szteroid Budenofalk illetve a Xalazin szedésének megkezdése után 1 héttel múlt el. A Budenofalk szedését fokozatosan abba kellett hagyni majd a Xalazint 1 évig szedtem.

Jött a kontroll most szeptemberben, újabb vastagbéltükrözés, aminek az eredménye colitis chronica aspecifica, tehát nem specifikus gyulladás, a gasztroenterológus azt mondta már nem kell szednem a gyógyszereket, de közben én érzem, hogy valami nem jó, néha egy ponton fáj a hasam a bal oldalon, ezt az orvosnak is mondtam, a székletem se tökéletes és néha hasmenéses is.

Vajon most mi van? Végül is nincs is colitis ulcerosám? Mert állítólag nyugalmi stádiumban is kell szedni a gyógyszereket? Tanácstalan vagyok, érdemleges választ sem a gasztroenterológustól, sem a háziorvostól nem kaptam. Segítséget előre is köszönöm. Ha az első vastagbéltükrözés alkalmával helyesen állították fel a colitis ulcerosa diagnózisát, akkor az felteheően most is fennáll.

A második vastagbéltükrözés jó eredménye azt jelenthei, hogy a korábbi gyógyszeres kezelés hatására betegsége nyugalmi stádiumban van. Sajnos a visszaesés jellemző colitis ulcerosában.

Nem tudtam, mi történik bennem

Egy másik verzió szerint az első alkalommal se volt colitis ulcerosája, hanem egy másik betegség okozott ahhoz hasonló elváltozásokat. Biztos választ az eredményeit részleteiben ismerő gasztroenterológus adhat. Tisztelt Doktor úr! Hasi UH negatív. Hasi CT negatív. Hasi MR térdízület kezelési tabletták. Kolonoszkópia negatív.

Gyomortükrözés szerint reflux. Laktóz intolerancia. Laborleletek szerint nagyobb eltérés nincs, ellenben a lipáz értékek magasabbak 42,26,53,99,25,97,28az amiláz normális. Ennek mi lehet az oka? Milyen vizsgálatokra lenne még szükség a pontos diagnózishoz? Mi okozhatja az általam felsorolt panaszokat? Megtisztelő válaszát előre is köszönöm. A lipáz értékekben csak enyhe eltérés van, ha a hasi CT és MR negatív, akkor előrehaladott hasnyálmirigy betegség kizárható.

Egyelőre a reflux betegség kezelése és a laktóz, tejcukor étrendből való kiiktatása javasolt. Ha ez megtörtént és még mindig vannak panaszai, akkor kellene gasztroenterológusával tovább gondolkozni. Másfél éve policisztás májbetegséget diagnosztizáltak nálam. A CT vizsgálat alapján megközelítőleg 17 ciszta van, melyek között van 9, 6 és 4 cm-es is. A legutóbbi ultrahangvizsgálat kb 1cm-es növekedést mutatott a 9 cm-es cisztában az elmúlt évhez képest, és mostmár kezdi komprimálni az epehólyagot.

Echinococcus antitest negatív; tüdőn, vesén sem ultrahang sem röntgen nem mutat elváltozást.

duzzanat a bokaízület körül kenőcs térdízületeken és az árak

A legnagyobbikon punkciót végeztek, ami nem mutatott semmilyen fertőzést, a folyadék "tiszta" volt, azt mondták. Szubjektív tünetem egyébként nincs, néha egy kis nyomás-feszülés érzet.

A kérdésem, hogy Ön szerint mik az esélyeim a gyógyulásra illetve milyen gyógymódot ajánlana? Tisztelettel, Sz K Tisztelt Hölgyem! A polycystás máj miatt rendszeres hepatológiai, gasztroenterológiai kontroll szükséges, egyúttal rendszeres laboratóriumi vizsgálat és hasi ultrahangvizsgálat. Ha egy-egy cystának az átmérője nagyon megnő és az elhelyezkedése lehetővé teszi, akkor meg lehet szúrni és a benne lévő folyadékot le lehet szívni. Sajnos, ha a betegség előrehalad és epepangás, cholestasis lép fel, akkor meg kell fontolni a májátültetést.

Másfél hónapja küzdök a következő panaszokkal: gyomorfájás, savas felböfögés, nehézlégzés, torokszorítás, szapora szívverés, mellkasfájdalom. Voltam pulmonológusnál óta kimutattottan asztmám vanfül-orr gégésznél, kardiológusnál, minden leletem negatív lett a légzésvizsgálat továbbra sem megfelelő - így az asztmára inhalálót használok.

Tegnap elmentem gasztoenterológushoz, aki bár meg nem vizsgált, Controloc 40 mg-ot írt fel reggel és este két hónapos adagban. Azt mondta, nézzük meg, ez használni fog-e a panaszaimra.

csípőízületi gyulladás tünetek kezelése ghee ízületi kezelés

Körülbelül mennyi ideig kell ezt szedni, hogy javulás álljon be? Illetve véleménye szerint az asztmás fulladás lehet egy esetleges reflux betegség velejárója? Válaszát előre is nagyon köszönöm!

Kérdéseit célszerű lett volna ott helyben gasztroenterológusával tisztáznia. Panaszainak egy része típusos reflux betegségre. Néhány napos protonpumpagátló kezelést követően várható ezen panaszok megszűnése, ami nem jelenti azt, hogy a kezelést abba is lehet hagyni. Igen, a reflux betegség és az asthma bronchiale között összefüggés állhat fenn.

Néhány napja vérvételből kimutatták, hogy gluténallergiás vagyok. Ha ez az eredményem pozitív lett, előfordulhat, hogy a vékonybél biopszia negatív lesz?

Nem vagyok a vizsgálat ellen, de "feleslegesen" nem szeretném elvégeztetni. Ha a glutén allergia alatt egy lisztérzékenység irányába végzett vérvizsgálatot ért, akkor is az a válasz, hogy előfordulhat.

Nyakfájás áttekintés

A panaszaitól és az elvégzett vérvizsgálat típusától is függ, hogy mennyire indokolt a gyomortükrözés során végzett vékonybél biopsia a lisztérzékenység igazolására. Ezeket a kérdéseket beszélje meg gasztroenterológusával. Péter Zoltán mi a különbség az ezomeprazol és a pantoprazol között?

Előfordulhat különbség egy adott páciensben a két kiváló protonpumpa gátlló, a pantoprazol és ezomeprazol hatásossága között, ráadásul egyazon hatóanyagot tartalmazó, de különböző néven forgalomba kerülő protonpumpa gátlók között is lehet különbség.

Nagyon ritkán iszom alkoholt. Néhány kiló túlsúlyom is van, ülőmunkát végzek és keveset mozgok. A kérdésem az lenne, hogy mennyi időnek kell eltelnie abszolút alkoholfogyasztás nélkül és egészségesebb életmóddal, hogy normál érték alá süllyedjenek az értékek. Illetve a CK értékem is rendszeresen magas.

Ez lehet-e összefüggésbe valamely májértékkel?

perifériás ízületek és gerinc osteoarthrosis mint kezelni csípő forgó fájdalom torna

Először azt kellene tudni, hogy mitől emelkedettek a májenzimei és utána lehetne megválaszolni a kérdést. Mert pl. Fontos lenne kizárni a hepatitis B és a hepatitis C fertőzést, valamint a magasabb CK érték miatt izombetegség lehetőségét is vizsgálni kellene. Péter Zoltán 32 éves lány vagyok. Többször fáj és szúr a petefészkem környékén. Voltam nőgyógyásznál és ultrahangon, de nem találtak semmit. Szedek fogamzásgátló tablettát. Az államon nagy pattanások jelennek meg.

Olvastam hogy ez a kettő összefügésbe van. Egy másik orvos azt mondta, hogy ez gasztroenterológiai probléma. Ezért fordulok önhöz. Tud-e valami tanácsot adnihogy mi lehet a próblémám? Milyen vizsgálatok szükségesek? Segítségét előre is köszönöm. Akár gasztroenterológiai betegség is állhat a háttérben. Keressen fel személyesen egy gasztroentreológust, hogy ezt tisztázni tudják.

Gyakran görcsöl a lábam - Patika Magazin Online

Péter Zoltán Tisztelt Doktor Úr. Nekem hete olyan panaszom van, hogy a székletem nagyon véres. Nagyon kellemetlen volt a kivizsgálás akkor, nem szeretném még egyszer átélni, de megszeretném Öntől az izmaim fájnak tőlem, hogy most mit csináljak?

Ha bárkinek véres a széklete orvoshoz - háziorvos, gasztroenterológus, proktológus - kell fordulni. Sokféle ok állhat a háttérben és ezeket nem lehet távolról kideríteni. A problémám az, hogy mindig puffadok evés után.

Próbáltam 'megállapítani', hogy esetleg valamilyen ételtől, de mindig minden evés után bármit eszek puffadok. Nem az egész hasam, hanem szinte csak a köldökömig mint egy terhes. Voltam gyomortükrözésen és vastagbéltükrözésen, negatív lett mindkettő. A gasztroenterológus azt mondta, hogy sokszor egyek keveset. Ez sem lett jó megoldás. Mit tehetnék? Egyáltalán mi lehet a problémám? Sokféle ok állhat a háttérben, aminek kiderítéséhez ennyi információ nem elég.

Azt javasolom nennjen vissza gasztroenterológusához folytassák a kivizsgálást. Péter Zoltán Tisztelt Doktor, Nagyon kérem segítsen a problémámon! Hétfő óta véres-nyálkás a székletem, egyik nap ment a hasam, de volt székrekedésem is, továbbá szélgörcseim is vannak. Több oldalon utánaolvastam az interneten,hogy mi lehet ennek az oka,és nagyon megijedtem. Nem tudom mennyire lehet köze ennek még az,hogy hánytam is ami nálam nagyon ritka jelenség.

Az igaz,hogy mostanában nagyon rendszertelenül eszem. Ez lehet az oka vagy komolyabb lehet a dolog?

A piriformis szindróma okai

Van okom a félelemre? Ha már több mint egy hete véres-nyákos széklete van, akkor keresse fel háziorvosát vagy egy gasztroenterológust, hogy kikérdezzék, megvizsgálják és eldöntsék mi a további teendő.

Péter Zoltán Kedves doktor úr: Én egy aktív sportember voltam,aki 1 idő után a tiltott szerekhez nyúlt és mára már sokkal jobban vagyok lisztérzékeny lettem és a székletemmel gondok vannak,ha egy igen kicsi falatott eszek amiben van glutén akkor másnap már megy is a hasam, igen sárga széklet laza formátlan, ám ha betartom a diétát akkor normális székletem van, csak az elején néhol apró mm genny látható.

Mi ilyenkor a teendő? Gyomortükrözésem volt már ott azt mondták, hogy nem vagyok lisztérzékeny, mármint a mintavétel után ez derűlt ki. Most mit csináljak? Válaszát előre is köszönöm Kedves Kérdező! Vérvizsgálatot un. Panaszai miatt mindenképpen mennjen vissza gasztroenterológusához, mert az is lehet, hogy vastagbéltükrözésre, kolonoszkópiára is szükség lesz.

Panaszom eléggé különös. Két éve tart.

Kedves Vásárlóink!

Étrendtől függetlenül, egyik pillanatról a másikra láthatóan is felpuffad a hasam, kluttyog a hasam és a gázok majd szétfeszítenek. Nagyon kellemetlen érzés! A gyógyszertárban kapható szinte minden gyógyszert kipróbáltam.

Néhány óra múlva, kb. Utána hetekig teljesen jól érzem magam. Voltam gyomortükrözésen, ott enyhe gyulladást találtak és sok savat. Erre szedek is gyógyszert, Lansoptolt, aminek nem igazán érzem a hatását.

Más tünetem nincs, nem fogytam, jó a közérzetem, és napi egyszer, rendszeresen reggel járok WC-re. Válaszát és segítségét nagyon köszönöm! Tisztelettel: P. Katalin Tisztelt P. További gasztroenterológiai kivizsgálást javasolok. Többek között lisztérzékenységet, coeliakiát is ki kellene zárni, nem tudom történt-e erre vizsgálat a gyomortükrözése kapcsán? Péter Zoltán T. A kérdésem, tudom, hogy látatlanban, röntgen nélkül nehéz Aztán az ezt kikezelés utáni talán még fontosabb kérdésem az az lenne, hogy egy trombózison átesett fiatal ember mit sportolhat amivel nem okoz bajt a lábnak, sokan mondják pl.

Én csak a szívem egészségének megőrzése miatt szeretnék valamilyen kardió mozgást végezni minden nap, viszont most megijedtem, hogy lehet, hogy mást kellene, nem szeretnék komoly bajt, ne adj Isten újabb trombózist. Kérem segítsen, hogy mi lehet most a baj, és mit változtassak a jövőben az edzésemen, trombózis után mit lehet a szívért tenni mozgáskultúra tekintetében?

Nagyon szépen köszönöm előre is a kedves válaszát és a türelmét a részletes, kis hülye levelemhez. Ez mennyire normális egy 23 éves 55kgos lánynál? Köszönöm a választ! Brigi Kedves Brigi! Szedjen Milgamma-N-t és magnéziumot. Az megoldást jelenthet. Esetleg valamilyen anyagcsere zavar miatt. Régóta vizelet utócsepegésem van ami urologus szerint nem igényel teendőtcsak emiatt "érzem", most pedig az izmaim fájnak tőlem olyan csúszósnak, sikamlósnak érzem 3 napja.

Elnézést, ha butaságot kérdeztem. Köszönöm segítségét! A vizelet zsírt nem tartalmaz Üdvözlettel: dr Wacha Judit Kérdésem, kb1 és fél hete erősen elkezdet fájni a bal lapockám alatt levegővetelnél erősebb a fájdalom és szúródik is. Egy kis időre mintha megszünt volna a panasz, de most 2 napja újra jelentkezett erősebben a fájdalom. Levegővételnél mindig sokkal erősebb ugyanugy mint 1 és fél hete. Ha a hátamon fekszem ugyanúgy érzem a fájdalmat szúródást.

ízületi fájdalomkezelő gyógyszerek áttekintése ízületi fájdalom szteroid gyógyszerek

Válaszukat előre is köszönöm. Lehet légúti probléma. Ha nem szűnik, keresse fel háziorvosát Üdvözlettel: dr. Rendszeresen szedek C vitamint mgD Ui és Zn 10mg. Korábban már volt szó az orvosi részéről ittami elég meggyőző. Szóval ma szörnyen határozottan, egy óra gondolkodás után úgy döntöttem, hogy el kéne menni futni, mert attól jobb lesz. Persze most sokan kérdezik, hogy attól mégis mi lenne jobb, kell a fenének, az izmaim fájnak tőlem is van elég baja az embernek.

De én kemény vagyok, elindultam, és arra gondoltam le kéne írnom, hogy miért jó nekem ez az elindulással és hazaéréssel együtt kb. MED: Mire lenne ahhoz szükség itthon, hogy a fibromialgiások hozzájuthassanak az orvosi kannabiszhoz? BR: Az orvosok hozzáállásán kellene változtatni. Kellene legalább egy orvos, aki foglalkozna velünk és felírná nekünk a virágzatot.

És mindezt pont Magyarországon kell magyarázni, ami régen kendernagyhatalom volt! A dédszüleimnek volt kenderföldje és minden részét felhasználták a kendernek a magtól a rostokig. Ők mesélték, hogy fájdalomra ittak kenderteát, de még korábban a gyógyszertárakban is elérhetők voltak a kannabiszkivonatok. Ez mára feledésbe merült és ördögtől valóként tekintenek a kenderre. És ez nem csak minket sújt, hanem a krónikus fájdalomban, az autoimmun betegségben vagy éppen a szklerózis multiplexben szenvedőket is.

Először én is bedőltem annak, hogy ez kábítószer, de már csak gyógynövényként tudok tekinteni rá, mert nekem segít, és nem kívánom úgy, mint más a kávét vagy a cigit. Egyszerűen retriever fájó ízület érzem a fájdalmat és jobban vagyok tőle, akkor mi ebben a rossz? Azért is bízom benne, hogy felírják nekem az orvosi kannabiszt, mert abban is segítene, hogy fokozatosan el tudjam hagyni a többi gyógyszert, amik már nem hatnak, de az elvonási tünetek miatt nem tudom letenni őket.

MED: És mit teszel addig, amíg nincs a kezedben orvosi recept? BR: Amíg nem tudok hozzájutni legálisan, addig megpróbálok máshogy. Csak ilyenkor rettegnem kell, mert bűnözőként kezelnek, holott nem csinálok semmi rosszat. Ráadásul azt sem tudhatom, hogy az utcán mit kapok.

Get to know me better

Bármikor megtörténhet, hogy rossz minőségű, szennyezett vagy mérgező anyagokkal kezelt árut sóznak rám. Ezért is szeretném legális úton beszerezni. Képes fokozni a fehérjetermelést Fontos szerepet játszik a nitrogén-oxid szintézisében Elősegítheti az izmok oxigén- és tápanyagellátását Az Arginin edzés előtt praktikus aminosav-forrás Miért van szükség aminosavakra?

Az aminosavak a legfontosabb molekulák között vannak, a biokémia egész területén.