Fűtőfilmek

Infra fólia

A fűtőfilm, más néven fűtőfólia napjaink egyik leginnovatívabb fűtési rendszere, használatának lehetősége igen sokrétű.Nincs forgó, mozgó alkatrész ( kazán-karbantartás, szivattyú, panel, égéstér javítás, kémény tisztítás ) az élettartama szinte korlátlan. Az infra fűtőpanelek körülbelül 5-10 perc alatt érik el maximális teljesítményüket, ami azt jelenti, hogy teljesen fűtetlen lakásban is fél óra alatt kellemes meleget biztosíthatunk. Egy hagyományos vagy wi-fi termosztát beépítésével tovább csökkenthetjük a költségeinket, amivel akár távolról is szabályozhatjuk fűtésünket.

A 0,338 mm extra vékonyságú fűtőfilm az elektromos padlófűtési rendszer alapját képezi, meghatározott burkolat- vagy laminált parketta alá ajánlott termék. Beszerelési és anyag költségei messze a hagyományos padló fűtés árai alatt maradnak. A fűtőfóliával történő padlófűtés a közhiedelemmel ellentétben nem infrafűtés, hiszen a burkolat alatt felületfűtésként adja át a hőt a járófelületnek. Kialakítása miatt bármilyen melegburkolat alá lerakható. Hidegburkolatok fűtési megoldásaihoz a ’ fűtőhálók ’ menüpontban talál megoldást. A felület fűtés működési elve a hősugárzáson alapul. A fűtőfóliával kialakított padlófűtés magas hatásfokkal működik, egyenletesebb hőmérséklet-eloszlást eredményez. Ennek elengedhetetlen feltétele a legmegfelelőbb teljesítmény legnagyobb felületen való elosztása. Ez önmagában is akár 20-30% energiamegtakarítást eredményezhet.

Elektromos  fűtő film

Működési elve, hogy az elektromos áramból a fűtőfilmek, mint minden más ellenállásból hő keletkezik. A két kb. 0,16 mm vastag fólia között ezüst-szén réteg található, mely az elektromos áram hatására szinte azonnal melegedni kezd. A fűtőfilm egyik általános jellemzője, hogy a levegőt nem, csak az általuk ért tárgyakat, élőlényeket melegítik. A rendszer hatásfoka egyedülálló módon megközelítheti a 100%-ot.
Könnyű szerkezetének köszönhetően nem csak padlóra, de akár falra és mennyezetre is felszerelhető. A rendszer telepítése gyors és egyszerű, de kizárólag szakember által szerelhető. A fűtőfilm fólia vágható (25cm-ként), így pontosan a fűtendő területre szabható. 
Fűtőfilmek 3.080 Ft.+Áfa tól / 130W/m2.
Elektromos fűtési rendszerek esetén kötelező a padló és környezeti hömérséklet érzékelővel is ellátott termosztát, mely energiatakarékossági szempontból sem hátrány !

Fűtőfilm kivitelezés árak

  • Gyors kivitelezés
  • megbízható szakmai háttér
  • 10 év garancia

Infra fűtés kalkulátor

Korszerűtlen hőszigetelésű épület
Normál hőszigetelésű épület
Jó hőszigetelésű épület

Épület alapterülete m2
Épület belmagassága m

   

Fűtés szükséglet:  W
Tájékoztató jellegű adatok!