Termosztátok

Amennyiben elektromos padlófűtési rendszert szeretnénk szabályozni – akár helységenként külön -  fontos, hogy a forgalamazott valamennyi termosztát tartalmazza a padló és helység hőmérséklet érzékelő szondát. Infrapanelek, infra sötétsugárzó vezérlése esetén választhatunk szonda nélküli termosztátot. Abban az esetben, ha az elektromos fűtés főfűtésként szolgál, erősen ajánlott a megfelelő vezérléstechnika, ehhez a digitális programozható vagy okos / wi-fi /  termosztátok nyújtanak segítséget.

Manuális termosztátok

A termosztátok olyan érzékelő szerkezetek, amelyek valamilyen változás következtében jelet küldenek a fűtőrendszernek, hogy az hideg esetén vagy kapcsoljon be, vagy a kívánt hőmérséklet elérését követően kapcsoljon ki. Ezek az egyszerű, manuális termosztátok nem rendelkeznek elektronikával, csupán egy bimetálos kapcsoló van bennük, amely ki- vagy be kapcsol, ha a hőmérséklet a beállított érték fölé, vagy alá kerül. A manuális termosztátok az egyszerűségük miatt nehezen hibásodnak meg, a használatuk is végtelenül könnyű. A termosztát elhelyezésénél több szempontot is érdemes figyelembe venni. A manuális termosztátokat ne tegyük fűtőtest illetve ajtó és ablak közelébe Igyekezzünk kiválasztani a lakásban egy olyan központi helyiséget, ahol több időt töltünk.

Digitális termosztátok

A digitális termosztátok, amelyek már az előre-programozást és az időkapcsolást is lehetővé teszik. A szabályozók fejlődésével manapság már számos modern, sokat tudó digitális termosztát szolgálja a kényelmünket. A digitális termosztátok érzékenysége támogatja a hatékony fűtésköltség csökkentést. A digitális termosztátok a kijelzőn folyamatosan mutatják a hőfokot és beprogramozhatjuk előre, a be és lekapcsolás időpontját. Érdemes megjegyeznünk, hogy akár egyetlen fok meleg a szükségesnél hat százalékkal növelheti a fűtési költségeket.

Termosztát infrafűtéshez

M6 Termosztát programozható padló,és levegő érzékelő szondával

Ár: 11.100 Ft + ÁFA

Alkalmazás Elektromos fűtési rendszerek, szabályozása
Feszültség 230V AC,50/60Hz
IP besorolás IP21
Kijelző Lcd kék háttérvilágítással
Relé terhelhetősége 16A 3600W
Külső érzékelő NTC szabvány, tartozék
Készenléti áramfelvétel 2W
Beaállítás pontossága +-2 Celsius lépésköz 0,5 Celsius
Beépítési méretek relé 65mm
Mérési tartomány 5-40 Celsius digitális
érzékelő típus (padló,levegő beépített) padló és levegő,NTC szenzor tartozék
Termosztát típusa elhelyezkedése M6.716 falba süllyeszthető, kiemelő keret rendelhető
Programozható

Programozható,állítható csak padló vagy levegő
,vagy a kettő eggyütt is.
Termék jótállás idő 1 év

Okos / wi-fi / termosztátok

Ha a kényelem és a távolról vezérlés is igényként lép fel / pl. nyaralók esetében / akkor a wifi – s, okos termosztát lehet a megoldás. Ezek az eszközök digitális, programozható, padló- és levegőérzékelő szondával vannak ellátva, és elektromos padló-, mennyezet-, valamint falfűtési rendszerekhez alkalmazható. Fűtőfilmhez, sötétsugárzóhoz, infra-paneles megoldásokhoz is javasolt. Wifi kapcsolat segítségével, IOS vagy Android eszközre telepíthető applikációval szabályozható, és napszakonként, a hét napjainak megfelelően többféle program is beállítható rajta. Tehát távoli programozás is elérhető rajta, így gyerekzárat vagy készülékzárat alkalmazhat (pl. szálláshelyeken praktikus lehet). Az applikáció további előnye a gyors felprogramozás és készülék-felismerés a telefonon. A készülék és az applikáció kezelése rendkívül egyszerű és felhasználóbarát.

M2 Wi-Fi Termosztát

Termosztát infrafűtéshez

Ár: 14.200 Ft + ÁFA

A2 Wi-Fi Termosztát

Termosztát infrafűtéshez

Ár: 16.530 Ft + ÁFA

Elektromos fűtési rendszerek esetén kötelező a padló és környezeti hőmérséklet érzékelővel is ellátott termosztát, mely energiatakarékossági szempontból sem hátrány !

Infra kivitelezés árak

 • Gyors kivitelezés
 • megbízható szakmai háttér
 • 10 év garancia

Vélemények ügyfeleinktől

 • "2014 szeptemberében rakták le a 90 m2 -es egyszintes, A+ családi házunkban a fűtőfilmet. Gáz nem lévén, az egész házban ez adja a fűtést, illetve értelemszerűen a meleg víz is áramról megy. Három, iskolás korú lányom van, tehát sokat tartózkodunk itthon, a fűtési költségünk még így sem éri el éves szinten a 200.000 Ft. - t.
  A bekerülési költségek, kb. 1/4 volt a gáz fűtés költségeinek / kértünk ajánlatot ! /. Meg vagyunk elégedve mind a beszerelés minőségével, mind a cég által ajánlott fűtési rendszerrel, 2 év távlatából is úgy érzem, a megfelelő technológiát választottuk."

  D. Tamás - Emőd
 • Tisztelt Infrafűtés Miskolc !

  Egy barátom hívta fel a figyelmemet az önök által forgalmazott infrafilmre. A nagyobbik fiam szobájában a ház építésekor el lett méretezve a központi fűtés, így 3-4 fokkal hidegebb volt mint a többi helységben. A gázszerelő 50.000 Forintos árajánlatot adott, hogy egy nagyobb radiátort szerel fel. A honlapjukon olvastam, hogy utólagosan is lerakható és mivel a szobában volt egy kb. 1x2 méteres szőnyeg, így ez alá került a fűtőfilm. Tavaly egész télen használta, napi 4-5 órát amit a szobájában tartózkodik. Kiszámoltam, hogy a 2 m2 körülbelül 400 W, a szobájában lévő számítógép tápja szintén 400 W, így nagyon nem vettük észre a fogyasztás növekedést. Ja és 16.000 forintból megúsztuk ami negyede a fűtésszerelő árajánlatának. Annyi változás, hogy nem a ágyából nézi a tv-t, hanem a szőnyegről, annyira szereti.

  T. Pál, Miskolc